Dela på Facebook gratis värdering

Genuint gathus en kort promenad från både bad och restauranger

Gamla stan, Stora Norregatan 30

Boarea
65 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
68 m²
Pris
4 550 000 kr

Välkommen till detta genuina gathus, en kort promenad från både bad och restauranger. Med sitt läge på Stora Norregatan, en av stadens vackraste och mest karaktäristiska gator, och med sitt genuina uttryck är detta ett riktigt smycke!

Under det senaste decenniet har nuvarande ägare kontinuerligt underhållit huset och även låtit genomföra en mängd förbättringar. Det funktionella skicket är mycket gott, men samtidigt har man värnat om den äldre charmen. Vi finner en klassisk simrishamnsdörr, spröjsade fönster, lertegel på taket, synliga takbjälkar, putsade väggar, spegeldörrar och eldstäder.

Uteplatsen som vetter mot innergården är väl inbäddad bakom ett plank och rik växtlighet. Här samsas vinstocken med rosor och allehanda örter. Detta boende passar för dig som är ute efter ett genuint boende på bästa läge och samtidigt vill ha det bekvämt med minimalt underhåll, lagom stora ytor och lättskött trädgård. Välkommen på visning!

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

MARKPLAN

Entré till hall med inbyggd garderob. Vi välkomnas sen till ett kombinerat vardagsrum/matrum, med kamin och ljusinsläpp från två väderstreck. Härifrån når vi både biblioteket och köket. Biblioteket skulle även kunna fungera som arbetsrum eller sovrum/gästrum. Köket har inredning som är specialsnickrad och platsbyggd och med en extra bred marmorskiva. Här finns en liten matplats, trappa upp till övre plan och utgång till uteplatsen. Från köket nås även ett kombinerat badrum/tvättstuga. På samma vis som i övriga huset så har man utnyttjat utrymmet väl. Precis som i köket och den del av vardagsrummet som är matrum finns golvvärme (elektrisk).

UTRUSTNING:
Kök med inredning som är specialsnickrad och platsbyggd, samt med marmorskiva. Vedeldad köksspis, kombinerad varmluftsugn/microugn, spishäll, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Golvvärme (elektrisk).

Kombinerat badrum/tvättstuga med klinker på golv och kakel på väggar. Handfat, wc, tvättmaskin, dusch, handdukstork och golvvärme (elektrisk).

ÖVRE PLAN

Trappa upp till en övre hall/läshörna med en toalett i direkt anslutning. Den synliga murstocken ger karaktär och genom de tre takfönsterna får vi ett fint ljusinsläpp. Ett lite mindre sovrum med två platsbyggda sängar och ett stort sovrum med smart platsbyggd garderobsvägg.

UTRUSTNING:
Toalett med klinker på golv och träpanel på väggar. Handfat, wc och pax-fläkt.

.

Kort fakta

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Trasten 14 och Trasten 15
Adress
Stora Norregatan 30
Postadress
27231 Simrishamn
Område
Gamla stan
Kommun
Simrishamn
Boarea
65 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
4 rum & kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
68 m²
Pris
4 550 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1850 (förlängt 1969)
Fasad
Puts
Stomme
Tegel/lertegel/lättbetong
Fönster
2-glasfönster (kopplade bågar), takfönster 3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten/hallasten
Tak
Lertegel
Grund
Gjutet/torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el, kamin, vedspis
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag + PAX-fläkt på toalett och badrum
Renovering
Nuvarande ägaren har på senare år genomfört en rad större förbättringar, där bl.a. hela ovanvåningen revs ur och isolerades upp och inreddes från grunden. Helkaklat badrum och specialsnickrat kök. Samtliga ytskikt etc. Se bilagd frågelista och dess bilaga.
Övriga byggnader
Litet redskapsförråd i anslutning till uteplatsen.

Tomten

Stensatt uteplats mot innergården. Här finns även ett förråd. Innergården "Klungegården" består av allmän mark och här kan de fastigheter som vetter mot gården duka upp till middag vid behov.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 407 kr
Vatten/avlopp
5 240 kr
Renhållning
2 300 kr
Försäkring
2 957 kr
Summa
25 904 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Nyttjas som delårsboende och vintertid hålls underhållsvärme om 15 grader. Årsförbrukning uppgår till 8 307 kWh. Avseende sopkärlet så delas detta med grannfastigheten.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 737 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
759 000 kr
Markvärde
978 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 3 st pantbrev om 2 450 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan, Tomtindelning, Fornlämning (1 st)

Övrigt

Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet, att själv låta mäta upp byggnaderna inför köpet