gratis värdering

Skånelänga med havsutsikt

Örnahusen, Övre kustvägen 95

Boarea
130 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
1 097 m²
Slutpris
4 900 000 kr

Välkommen till populära Örnahusen på Österlen och denna härliga Skånelänga med tillhörande gästhus. Härifrån har vi en härlig utsikt över öppna fält, havet och Bornholm! Huset som uppfördes år 1850, bär på en härlig historia då här längre drevs ett litet musteri. Ett bevis på detta är det härliga äppelträdet, med ett 10-tal inympade sorter.

Boningshuset har renoverats varsamt och vi finner många genuina detaljer, så som spröjsade fönster, synliga takbjälkar, spegeldörrar och en unik eldstad. Rumsdispositionen fungerar både för den stora familjen och för dig som vill kunna ta emot tillresta gäster. På båda plan finns sällskapsrum, sovrum, badrum och gott om förvaringsutrymmen. Boningshuset kompletteras av både ett nyligen uppfört gästhus om 40 m² och ett charmigt litet förråd. Kommunalt vatten och avlopp, samt vattenburen värme från luft/vatten-värmepump. Fiber finns i gatan, för den som vill koppla på.

Trädgården är välvårdad, uppväxt och insynsskyddad med både murar och häckar. Vi finner rosor, lavendel, stockrosor, buxbom etc.

Alldeles i närheten finns närodlade grönsaker och restaurang/kafé i form av välrenommerade Jord & Bord. Med cykel eller till fots nås havet och omtyckta Tångvägen som tar dig till kritvita stränder eller till Skillinge. I detta levande fiskeläge finner vi förskola, livsmedelsbutik, hamnkrog, pizzeria, flera kaféer, små butiker och en uppskattad teater. Några kilometer inåt landet når vi Borrby, som även har bl.a. skola, närvård, apotek och bank.


Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/