Dela på Facebook gratis värdering

Kombinerad bostad och verksamhet - Crêperie & Café Madame Blå

Skåne-Tranås, Diligensvägen 2

Boarea
150 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
438 m²
Pris
3 750 000 kr

Välkommen till trevliga Skåne Tranås by och denna spännande fastighet, uppförd i korsvirke. Fastigheten används idag som kombinerad fritidsbostad och verksamhet - Crêperie & Café Madame Blå. Nuvarande ägare arbetar in sin årsinkomst under några månader, så detta är ett perfekt tillfälle för dig som brinner för din fritid lika mycket som för kafé- och restaurangverksamhet!

På entréplan finns en mycket trevlig matsal i generösa mått och med en härlig öppen spis. Vi finner här ett rustikt tegelgolv, synliga bjälkar och utgång till de två uteserveringarna i olika sollägen. Därtill finns serveringsrum och kök. På övre plan finns bostadsdelen med två sovrum, samt allrum med kamin och utgång till balkong. Köket innehåller fulländad utrustning, verksamheten är komplett att ta över och driva. Härlig trädgård med stenläggningar och växter! Uteserveringar i två väderstreck, flera förråd och inte minst ett separat pizza-hus med en vedeldad ugn.

Skåne Tranås är med sitt centrala läge på Österlen, en perfekt plats. I byn finner vi en pittoresk miljö med genuina skånelängor i korsvirke. Mitt i byn finns ett kullerstenstorg. Sin storlek till trots, så stoltserar byn med många verksamheter, så som chokladfabriken Österlenchoklad med tillhörande butik, plantskolan Rosenhagen och omtyckta Tiosken med härodlade maträtter. I byn finns en idrottsplats med fotbollsplan, boulebanor samt tennisbana.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Entréplan

Entré till en öppen hall där både caféverksamhetens matsal, gäst-toalett och serveringsrum nås. Till vänster når vi matsalen i generösa mått och med en härlig öppen spis. Vi finner här ett rustikt tegelgolv, synliga bjälkar och utgång till de två uteserveringarna i olika sollägen. Rakt fram finns trappa upp till övre plan och en toalett för besökare. Till vänster finns ett serveringsrum och kök med separat diskrum. Goda arbetsytor och fullständig utrustning. Från köket finns en charmig halvdörr ut mot trädgården och vidare till det fristående pizza-huset.

Övre plan

Trappa till övre plan, där möts vi av ett allrum där en trevlig homeja och en glasad terrassdörr till balkongen skänker ljus. I detta rum finns även en kamin. På vardera gaveln finns två fina sovrum. Därtill finns ett arbetsrum och toalett (skall byggas om till duschrum av nuvarande ägare).

Pizza-hus

På tomten finns ett fristående hus. Här finns vask med rinnande vatten och en teglad vedugn. Det finns goda arbetsytor och nära till både uteserveringen och in till köket.

Kort fakta

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Tranås 9:39
Adress
Diligensvägen 2
Postadress
27392 Skåne-Tranås
Område
Skåne-Tranås
Kommun
Tomelilla
Boarea
150 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum
5 rum & kök, varav 2 sovrum
Tomtarea
438 m²
Pris
3 750 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1929
Fasad
Lertegel/korsvirke
Stomme
Lertegel/korsvirke
Fönster
2-glasfönster (kopplade bågar)
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gråsten
Tak
Plåt
Grund
Gjutet/torpargrund
Uppvärmning
Direkt el, luft/luft-värmepump, eldstäder
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft från kök samt självdrag
Renovering
Under åren 2013-2022 har nuvarande ägare kontinuerligt utvecklat fastigheten. Totalrenovering av ytskikt, kök, inredning av kallvind inkl. två takfönster, ny kamin på övre plan etc. Dessutom har det fristående pizza-huset och förrådet uppförts.
Övriga byggnader
Fristående pizza-hus, uppfört 2015. Murad stomme och med gjuten platta. Vedeldad bakugn och inrett med bakbord, vask, kyl, ugn etc. Fristående kall-förråd, uppfört 2020. Ytterligare två mindre förråd, varav ett fristående och ett under balkong. I det senare finns tvättmaskin- och torktumlare samt vask.

Tomten

Tomtarea 438 m² (friköpt). Uppväxt och insynsskyddad. Smart fördelning mellan verksamhetsdelar med förråd, pizza-ugn och avställningsytor och två fina uteserveringar.

Energideklaration

Ekonomi

Taxeringsvärde
694 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
519 000 kr
Markvärde
175 000 kr
Skatt/avgift
5 205 kr
Typkod
223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 1 487 500 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Ändring Av Dp

Övrigt

Näst intill all maskinell utrustning och inventarier som finns i verksamhetsdelarna ingår i köpet. Separat lista finns.

Köpet sker i form av ett rent fastighetsköp samt ett förvärv av driftsbolagets inkråm (inventarier och maskinell samt goodwill och namn). Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Brand och utrymningsvägar är kontrollerade kontinuerligt. Eldstäderna är godkända.

Verksamheten kontrolleras kontinuerligt av Miljöförbundet.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) eller energideklaration är ej genomförda.

Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet. Se bilagd förteckning över areor per byggnad/del av byggnad. Den angivna arean är fördelad på ca 90 kvm på entréplan och ca 60 kvm på övre plan.