Dela på Facebook gratis värdering

Stuga med närhet till både hav och natur

Tobisvik, Mosshallavägen 11

Boarea
69 m²
Antal rum
3 rum
Tomtarea
1 000 m²
Pris
2 200 000 kr

Välkommen till detta söta fritidshus med närhet till hav, strand och härliga strövområden! Under senare år har stugan fått ett rejält ansiktslyft och ett fristående gästhus har uppförts på tomten. Här går alla ytskikt i ljusa toner och är perfekt för dig som vill ha ett lättskött fritidshus på bästa läge. Allt är inbäddat i grönska och här finns uteplatser i flera väderstreck och möjlighet till både sol och skugga.

Stugan ligger idag på ofri grund, men som köpare har du nu en unik möjlighet att friköpa tomten. Kontakta fastighetsmäklaren för mer info eller läs mer under övrigt.

Ett stenkast från stugan finner vi Bäckhalladalens naturreservat med mängder av promenadstigar och härlig natur. Här finns även belysta motionsspår. Alldeles nedanför stugan finner vi även flera omtyckta bad; klippbad vid Vårhallarna, Tobisviks sandstrand och omtyckta Tobisviksbadet med utomhusbassänger. Simrishamns mysiga gator och restauranger nås med cykel eller till fots.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

STUGAN

Entré till mindre hall med öppen planlösning till rymligt allrum, som fungerar fint även som sovrum (bäddsoffa). Ljusinsläpp från tre väderstreck, utgång till rymlig uteplats och praktisk garderobsvägg. Vidare når vi ytterligare ett större rum som idag används som matrum. Även detta rum är väldigt ljust med fint ljusinsläpp och öppen upp i nock. Den öppna spisen (har aldrig använts av nuvarande ägare) ger extra karaktär till rummet. Härifrån når vi kök och ett litet sovrum. Köket har trots sin storlek det man behöver (spis, halv kyl, microugn) och sovrummet har idag fyra platsbyggda bäddar. För den som vill så kan här istället platsbyggas en större säng.

FRISTÅENDE WC/DUSCH

I en fristående byggnad finner vi ett trevligt badrum med dusch, handfat, WC och varmvattenberedare.

FRISTÅENDE GÄSTHUS

Det fristående gästhuset uppfördes år 2014 som en friggebod. Mycket inbjudande gäststuga. Det fristående badrummet är här en fördel, då både gästhuset och stugan kan dela på detta.

ÄLDRE FÖRRÅD

På tomten finns även en byggnad som idag används som förråd.

Kort fakta

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Arrenderätt
Fast.beteckning
Byggnad å Simrishamn Gladsax 34:21 (tomt 13)
Adress
Mosshallavägen 11
Postadress
27294 Simrishamn
Område
Tobisvik
Kommun
Simrishamn
Boarea
69 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren. Areorna består av stugan om 47 m², fristående wc/dusch om ca 8 m² och fristående gästhus om ca 14 m².
Antal rum
3 rum & kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
1 000 m²
Pris
2 200 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
1955, 1998 och 2014 (Avser stuga, badrum, gästhus)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
I huvudsak 1-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grund
Plintar
Uppvärmning
Direktverkande el och kamin (aldrig använd av nuvarande ägare)
Vatten/avlopp
Enskilt avlopp och kommunalt vatten. Avloppet anlades 2012 och godkändes av relevanta myndigheter. Köksavloppet går dock till stenkista. Vattnet kommer idag från kommunen. Det pågår för hela området en juridisk process som kommer bestämma exakt hur vatten och avlopp ska hanteras inom området.
Ventilation
Självdrag

Tomten

NOTERA att den framtida tomten (att friköpas) kommer uppgå till ca 2 000 kvm.

TV- och internetanslutning

TV: TV-antenn.

Driftkostnader

Uppvärmning
10 041 kr
Vatten/avlopp
3 536 kr
Renhållning
4 254 kr
Försäkring
1 605 kr
Övrigt
9 000 kr
Summa
28 436 kr
(fastighetsavgift/skatt på 2 430 kr tillkommer)

Kostnaden för uppvärmning inkluderar kostnaden för hushållsel. Kostnaden för övrigt avser kostnaden för arrendet.

Energideklaration

Status
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde
324 000 kr
Taxeringsår
2018
Byggnadsvärde
324 000 kr
Skatt/avgift
2 430 kr
Typkod
225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

Övrigt

Gällande arrende och friköpande av fastigheten: som köpare förvärvar du först byggnaderna med ett giltigt arrendeavtal. Du förbinder dig samtidigt att förvärva marken (om ca 2 000 kvm) av markägaren för 500 000 kr (plus att du står för din del av avstyckningskostnaden), så snart avstyckningen har registrerats.

Gällande möjligheterna att riva och bygga nytt eller att bygga ut befintliga byggnader så har kommunen svarat enligt nedan (2020-09-11):

"Den blivande fastigheten ligger utanför detaljplanerat område och där är inte några särskilda bestämmelser i det området. Det är med andra ord ganska fritt att förändra eller riva och bygga nytt. Förändringarna ska ju givetvis passa in i området och anpassas till omgivningen men det prövas ju i bygglovet."