Dela på Facebook gratis värdering

Hotellbyggnad med stora möjligheter!

Gislöv, Stjärnevägen 3

Lokalyta
348 m²
Tomtarea
1 084 m²
Pris
4 950 000 kr

I kulturbyn Gislöv och med havet nedanför backen, finner vi denna hotellbyggnad med stora möjligheter! Här ryms sex hotellsviter och ett stort konferensrum. De medelhavsinspirerade utemiljöerna är såväl insynsskyddade som underbara. På innergården klänger blåregnet på en pergola som ger en härlig atmosfär.

Här drev familjen Adler tidigare en smedja, men så sent som år 2010 skapades hotellbyggnaden. Allt i mycket gott funktionellt och estetiskt skick! Det vattenburna värmesystemet borgar för låga driftskostnader och fastigheten är fiber-ansluten. Fyra av hotellsviterna har ett övre allrum. Konferenslokalen är fantastisk och perfekt i storlek i förhållande till antal hotellrum. Potentialen är stor, inte bara för konferenser utan även för fest och bröllop. I konferensdelen finns redan ett helkaklat badrum och ett pentry, så med enkla medel går det att skapa en större lägenhet eller mer avancerat kök. Det intilliggande orangeriet kan dessutom relativt enkelt göras om till ett extra kök, då det där är förberett med vatten och avlopp.

Fastigheten är idag en del av rörelsen Karnelund Krog & Rum och möjlighet finns att förvärva även huvudfastigheten på Gislingavägen 2 (Gislöv 11:2). Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Byggnad Hotellbyggnad

År 2010 förvärvades den f.d. smedjan och med hjälp av arkitekt Olof Kippel skapades här en stor konferenslokal, sex härliga dubbelrum och ett större linneförråd/pannrum. Mycket härlig känsla där den exteriöra känslan i stora delar är behållen, medan innanmätet är modern och stilrent. Renoveringen var väldigt omfattande där endast skalet behölls. Hela grunden grävdes ur och fick en ny isolerad betongplatta med vattenburen värme från en luft/vatten-värmepump. Nya innerväggar och mellanväggar murades i lecasten. All kanalisering för el, vvs är nydragen. Nytt yttertak, fönster och dörrar etc. På vinden finns även ett större förråd. Vidbyggt finns ett orangeri/garage, förberett med stammar för vatten och avlopp. Därtill finns kallförråd.

KONFERENSLOKAL:
Här finns plats för såväl konferensbord för 18 personer som soffgrupper för att kunna bryta upp konferensen i smågrupper. Givetvis kan denna lokal även användas som festlokal och skulle då rymma ett större antal gäster. I det vidbyggda gamla garaget, vilket nu nyttjas som orangeri, kan integreras med konferenslokalen. Här kan ett kök skapas. En gästtoalett med dusch finns.

DE SEX RUMMEN:
Alla rummen är dubbelrum av typen superiorrum och har helkaklade wc/dusch i avskalad stil. De har alla fått namn efter sevärdheter i området. Fyra av rummen (Brage – rum 8, Hammar – rum 9, Glimminge – rum 10 och Hylkan – rum 11) har trappa upp till ett härligt loft med takfönster. Rummen Stjärnan (rum 12) och Hasselskogen (rum 13) är inredda i ett plan. Det sistnämnda är handikappanpassat. Samtliga rum har egen entré från en härlig innergård, som är helt insynsskyddad. Här finns ett stort träddäck/pergola där blåregnet är en fin dekoration.
Byggår
1929
Grundmur
Betong/betongsten
Grund
Betong
Stomme
Tegel/lecasten
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Papp
Fönster
3-glasfönster (isoler), enstaka 1-glas
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Vattenburen värme från luft/vatten-värmepump

Energideklaration

Status
Ej utförd

TV och bredband

TV
Via fiber
Bredband
Fiber

Kort fakta

Typ
Hotell/Restaurang
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Gislöv 177:1
Adress
Stjärnevägen 3
Postadress
27292 Simrishamn
Område
Gislöv
Kommun
Simrishamn
Tomtarea
1 084 m²
Pris
4 950 000 kr

Sammanställning areor

Typ
Antal
Area
Hotell- & konferens
1 st
348 m²
Summa
348 m²

Övrigt

Verksamhetslokalerna uppfyller idag de krav och regelverk som krävs för den verksamhet som säljarna har bedrivet, dvs. hotell. Någon obligatorisk ventilationskontroll (OVK) eller energideklaration är dock inte gjorda.

Någon formell mätning av byggnadernas areor är ej gjord, utan uppgifterna är tagna från taxeringsuppgifterna. I det fall du finner det avgörande för köpet, så uppmanas du som köpare att själv genomföra en uppmätning.

Fastigheten skapades genom fastighetsreglering 2007 (se bilagd handling).

Fastigheterna är samintecknade, men inte samtaxerade.

Köpet sker i form av ett rent fastighetsköp och nästintill samtliga inventarier och maskinell utrustning ingår i köpet (separat inventarielista finns och separat köpeavtal upprättas). Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.