Dela på Facebook gratis värdering

Karnelund Krog & Rum!

Gislöv, Gislingavägen 2 & Stjärnevägen 3

Lokalyta
893 m²
Tomtarea
2 233 m²
Pris
12 900 000 kr
Pris
12 900 000 kr

Välkommen till Karnelund Krog & Rum, en av Österlens mest inarbetade och väletablerade destinationer! Vid ett vägskäl i kulturbyn Gislöv, mitt bland böljande fält och med havet nedanför backen. Här ryms inte bara en omtyckt restaurang, ett hotell med 13 dubbelrum och fina konferensmöjligheter, utan även en extra lägenhet för dig som ägare. De medelhavsinspirerade utemiljöerna är såväl insynsskyddade som underbara. På innergården står ett platanträd, kanske världens vackraste parasoll om sommaren.

Ägarparet driver sedan 16 år verksamheten med stor framgång. Samtidigt bjuds här på potential för dig som vill kavla upp ärmarna ytterligare. Som gäst uppskattar man den gemytliga och harmoniska stämningen som genomsyrar hela anläggningen. Restaurangen är välrenommerad och omtyckt av såväl lokalbefolkningen som besökande gäster. Här finns fortfarande stor potential i att utöka med lunchservering eller julbord. Lägenheten kan nyttjas för eget boende, för personal eller varför inte skapa ytterligare några hotellrum? Konferenslokalen är fantastisk och perfekt i storlek i förhållande till antal hotellrum, men har inte varit ett fokusområde för nuvarande ägare. Potentialen är stor, inte bara för konferenser utan även för fest och bröllop. Det intilliggande orangeriet kan dessutom relativt enkelt göras om till ett extra kök. Hotellrummen av typerna superior, standard och mini har alla olika personlighet och känsla. Rummens namn anspelar på byggnaden bakgrund eller tidigare ägare; Herr Persson, Karna, E.G. Hansson och Telegrafen.

Apropå historia, så sitter den här sannerligen i väggarna! Huvudbyggnaden och det som kom att kallas Karnas undantag uppfördes år 1876. Då drevs här under nästan 100 år en lanthandel, med perfekt läge i ”vrian”. I början av 1900-talet byggdes en telegraf i vinkeln till lanthandeln. I den andra byggnaden drev familjen Adler en smedja. I denna byggnad skapades så sent som 2010 sex nya hotellrum och en konferenslokal. Det bedrivs fortfarande handel i den lilla byn; på andra sidan korsningen drivs byggnadsvårdsbutiken Tranes Handelskompagni.

Är det dags att förverkliga drömmen om Österlen? Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Byggnad Huvudbyggnad

I huvudbyggnaden finner vi restaurang, ägarlägenhet och två dubbelrum. I byggnaden ”Karnas länga”, vilket är en separat byggnad men i anslutning till huvudbyggnaden, finns fyra dubbelrum. Uppvärmningen i restaurangbyggnaden är vattenburen golvvärme från bergvärmepanna (år 2021). I övriga delar är det direktverkande el. I ägarlägenheten finns även en luft/luft-pump (år 2020).

RESTAURANG:
Den stora restaurangmatsalen rymmer 47 sittplatser och i anslutning finner vi ett större rum som rymmer både foajé och glasveranda med mycket karaktär. Det är delvis öppet upp i nock och via en spiraltrappa nås övre plan och dess stora balkong. Här finns även ett större rum som passar för lite mindre konferenser. I matsalen finns synliga bjälkar och putsade väggar. En lång rustik bar sträcker sig längs ena väggen. Totalt finns fyra entréer till dessa utrymmen. Huvudentré är från gatan, men via två utgångar nås innergården med det prunkande platonträdet. Här kan frukosten avnjutas eller glöggen serveras inför julbordet. Fullt utrustat restaurangkök med utrymmen för bageri, grönsaker, personal, städ etc. Två gästtoaletter, varav en är handikappanpassad. Tvättstuga med lucka till mindre källare.

TRE RUM I HUVUDBYGGNAD:
Ett av rummen ligger en trappa upp och bär namnet Loftet (standardrum, nr 7). De två andra dubbelrummen ligger på varsin gavel och har namnen Gårdsrummet (standardrum, nr 5) och Telegrafen (superiorrum - nr 6). Telegrafen har ett separat tv-rum. Samtliga tre rum har egna helkaklade wc/dusch.

ÄGARLÄGENHET:
Lägenheten nås via trappa från restaurangköket eller spiraltrappa från foajén. Här finns flera rum som är relativt outnyttjade. Lägenheten består av ett sovrum, ett mindre allrum, stort badrum, ett kök med matplats samt en kontorsdel. I anslutning till kontoret finns ett rum som idag används som förråd (finns inga fönster) och därefter nås ett större rum med både takfönster och fönster på gaveln (för mindre konferenser).

KARNAS LÄNGA:
Här skapade nuvarande ägare med hjälp av en arkitekt fyra dubbelrum, varav ett är handikappanpassat (Lancing, minirum, nr 1). Namnet på de övriga rummen är Herr Persson (standardrum, nr 2), Karna (standardrum, nr 3) och E.G. Hansson (standardrum, nr 4). Samtliga fyra rum har egna helkaklade wc/dusch. Samtliga rum har egen entré från en härlig innergård, som är helt insynsskyddad. Utanför rummen sträcker sig en pergola med klättrande blåregnet.
Byggår
1876
Grundmur
Gråsten
Grund
Betong (mindre del torpargrund)
Stomme
Tegel/lertegel
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt/eternit
Fönster
2- och 3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Vattenburen värme från bergvärme, direktv. el.

Energideklaration

Status
Ej utförd

TV och bredband

TV
Via fiber
Bredband
Fiber

Byggnad Gamla Smedjan

År 2010 förvärvades den f.d. smedjan och med hjälp av arkitekt Olof Kippel skapades här en stor konferenslokal, sex härliga dubbelrum och ett större linneförråd/pannrum. Mycket härlig känsla där den exteriöra känslan i stora delar är behållen, medan innanmätet är modern och stilrent. Renoveringen var väldigt omfattande där endast skalet behölls. Hela grunden grävdes ur och fick en ny isolerad betongplatta med vattenburen värme från en luft/vatten-värmepump. Nya innerväggar och mellanväggar murades i lecasten. All kanalisering för el, vvs är nydragen. Nytt yttertak, fönster och dörrar etc. På vinden finns även ett större förråd. Vidbyggt finns ett orangeri/garage, förberett med stammar för vatten och avlopp. Därtill finns ett kallförråd.

KONFERENSLOKAL:
Här finns plats för såväl konferensbord för 18 personer som soffgrupper för att kunna bryta upp konferensen i smågrupper. Givetvis kan denna lokal även användas som festlokal och skulle då rymma ett större antal gäster. I det vidbyggda gamla garaget, vilket nu nyttjas som orangeri, kan integreras med konferenslokalen. Här kan ett kök skapas. En gästtoalett med dusch finns.

DE SEX RUMMEN:
Alla rummen är dubbelrum av typen superiorrum och har helkaklade wc/dusch i avskalad stil. De har alla fått namn efter sevärdheter i området. Fyra av rummen (Brage – rum 8, Hammar – rum 9, Glimminge – rum 10 och Hylkan – rum 11) har trappa upp till ett härligt loft med takfönster. Rummen Stjärnan (rum 12) och Hasselskogen (rum 13) är inredda i ett plan. Det sistnämnda är handikappanpassat. Samtliga rum har egen entré från en härlig innergård, som är helt insynsskyddad. Här finns ett stort träddäck/pergola där blåregnet är en fin dekoration.
Byggår
1929
Grundmur
Betong/betongsten
Grund
Betong
Stomme
Tegel/lecasten
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Papp
Fönster
3-glasfönster (isoler), enstaka 1-glas
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Vattenburen värme från luft/vatten-värmepump

Energideklaration

Status
Ej utförd

TV och bredband

TV
Via fiber
Bredband
Fiber

Kort fakta

Typ
Hotell/Restaurang
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Gislöv 11:2 och Gislöv 177:1
Adress
Gislingavägen 2 & Stjärnevägen 3
Postadress
27292 Simrishamn
Område
Gislöv
Kommun
Simrishamn
Tomtarea
2 233 m²
Pris
12 900 000 kr
Pris
12 900 000 kr

Sammanställning areor

Typ
Antal
Area
Huvudb./Karnas
1 st
482 m²
Gamla smedjan
1 st
348 m²
Lokalyta Ägarbostad
1 st
63 m²
Summa
893 m²

Tomten

Underbar tomt med ytor skyddade från både vind och insyn. Här finner vi uppvuxna häckar och träd, träddäck och stenläggningar, växthus och pergolas med blåregn. På innergården står ett alldeles fantastiskt platanträd. Vid huvudbyggnaden finns även ett äldre kallförråd.

Taxeringsvärden

Typkod
321, Hyreshusenhet, bostäder och lokaler
Taxeringsår
2019
Hyreshusmark för lokaler
289 000 kr
Hyreshusbyggnad för lokaler
643 000 kr (1944)
Hyreshusmark för bostäder
79 000 kr
Hyreshusbyggnad för bostäder
197 000 kr (1944)
Hyreshusmark för lokaler
209 000 kr
Hyreshusbyggnad för lokaler
588 000 kr (2002)

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsnyttjanderätt TELE (akt 79/567), Förordnande enligt fastighetsbildningslagen 07/33135
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 11-SIM-1606/80.1

Övrigt

Verksamhetslokalerna uppfyller idag de krav och regelverk som krävs för den verksamhet som säljarna har bedrivet, dvs. hotell och restaurang. Någon obligatorisk ventilationskontroll (OVK) eller energideklaration är dock inte gjorda.

Någon formell mätning av byggnadernas areor är ej gjord, utan uppgifterna är tagna från taxeringsuppgifterna. I det fall du finner det avgörande för köpet, så uppmanas du som köpare att själv genomföra en uppmätning.

Fastigheten med huvudbyggnaden (Gislöv 11:2) skapades i en avsöndring 1873. På fastigheten med konferensbyggnaden (Gislöv 177:1) så genomfördes en fastighetsreglering 2007 (se bilagd handling). Gislöv 11:2 mäter 1 149 kvm och Gislöv 177:1 mäter 1 084 kvm.

Fastigheterna är samintecknade, men inte samtaxerade.

Köpet sker i form av ett rent fastighetsköp och nästintill samtliga inventarier och maskinell utrustning ingår i köpet (separat inventarielista finns och separat köpeavtal upprättas). Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.