Dela på Facebook gratis värdering

Hotell Bäckagården i centrala Ystad!

Gamla stan, Dammgatan 36

Lokalyta
210 m²
Tomtarea
232 m²
Pris
10 495 000 kr
Pris
10 495 000 kr

Hotell Bäckagården är ett genuint hotell med perfekt läge (ca 200m till Ystad buss- o järnvägsstation) mitt i Ystads äldre delar. Precis som hotellet är all omgivande bebyggelse oerhört charmig med korsvirke, utsmyckningar, tinnar och torn. Blåregn och rosor som klättrar på fasader och handslagen gatsten på vägarna. Det oerhört centrala läget är en stor fördel, samtidigt är området helt lugnt och på promenadavstånd nås all service och Ystads kritvita sandstränder. Via färjorna till/från Polen, Tyskland och Danmark hålls turismen i Ystad levande året runt.

Hotellet erbjuder 18 bäddar fördelat på 7 gästrum, alla med personlig utformning och stil. Ni stiger in i en välkomnande entré och en generöst tilltagen lounge/frukostmatsal med reception och kök. Därtill har ägarna nyligen skapat en övernattnings-lya, där du som ägare kan övernatta vid behov eller varför inte upplåta till personal. Då byggnaden är u-formad har gästerna även tillgång till en mysig, luftig innergård med sol hela dagen lång.

Verksamheten är sannerligen inarbetad och med mycket goda betyg från gäster, eller vad sägs om 9,0 på booking.com och 9,2 på hotels.com ända sedan 2018!? Gästerna uppskattar det centrala och lugna läget, den härliga atmosfären, de personligt inredda rummen, god frukost med hembakat bröd och superb service. Nu är det dags för dig som ny ägare att förvalta och utveckla denna pärla till hotell! Läs mer på hotellets hemsida: www.hotellbackagarden.se.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Byggnad Huvudbyggnad

Entré från lugna, charmiga, kullerstensbelagda Dammgatan. Direkt till vänster ligger gästrum 1, sviten/familjerummet, och rakt fram leder en originaltrappa upp till gästrum 2-6 och ett linneförråd. I entrén under trappan finns ett specialbyggt städförråd.
Direkt till höger i entrén finner vi ett trivsamt öppet rum som används som lounge och frukostmatsal. En fungerande eldstad är placerad mitt i rummet. Här finns receptionsdisken in mot köket och ett torrförråd. I anslutning till lounge/matsal finns personaltoalett och utgång till den blomstrande innergården som du även kommer ut till via glasdörr i köket.

Utomhus nås innergården även via en gammal port i stenmuren mot Åfåran, en grönskande gränd väster om fastigheten. På innergården ligger rum 7, ett trebäddsrum. Solen skiner från morgon till sen kväll över den öppna, luftiga innergården. Gästernas favoritplats, mycket uppskattad!

En stalldörr i gårdshuset leder in till tvättstugan och värmepannan. Här finns också ett förrådsutrymme.

En trappa upp, på loftet, ligger ett ljust övernattningsrum (ej för uthyrning utan för att nyttjas av ägare/personal).

Samtliga gästrum har egna badrum med dusch, wc, handfat.
Byggår
1860
Boarea
210 m²
Antal rum
10 st varav 7-8 sovrum.
Grundmur
Natursten
Grund
Torpargrund/betong
Stomme
Tegel/lertegel/korsvirke
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts/korsvirke
Tak
Plåt/papp
Fönster
2-glas (isoler)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp
Uppvärmning
Vattenburen värme från fjärrvärme

Kort fakta

Typ
Hotell/Restaurang
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Mattias 11
Adress
Dammgatan 36
Postadress
27142 Ystad
Område
Gamla stan
Kommun
Ystad
Tomtarea
232 m²
Pris
10 495 000 kr
Pris
10 495 000 kr

Sammanställning areor

Typ
Antal
Area
Hotell
1 st
210 m²
Summa
210 m²

Tomten

Härlig och skyddad innergård med fasader och mur i puts och korsvirke.

Taxeringsvärden

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
Småhusbyggnad
2 347 000 kr (1929)
Småhusmark
1 635 000 kr

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning Fornlämning (1 st)
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ystad Gamla Staden GA:1 ändamål: Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Ystad Gamla Staden GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden

Övrigt

Verksamhetslokalerna uppfyller idag de krav och regelverk som krävs för den verksamhet som säljarna har bedrivet, dvs. hotell med sju rum.

Någon formell mätning av byggnadernas area är ej gjord, utan uppgifterna är angivna av säljarna. I det fall du finner det avgörande för köpet, så uppmanas du som köpare att själv genomföra en uppmätning.

Någon obligatorisk ventilationskontroll (OVK) eller energideklaration är inte gjord.

Köpet sker i form av ett rent fastighetsköp och nästintill samtliga inventarier och maskinell utrustning ingår i köpet (separat inventarielista finns). Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Fastighetens yttre är skyddat, så för den som vill genomföra yttre förändringar, så måste dessa ansökas om hos byggnadsnämnden.