Dela på Facebook gratis värdering

Gnalöv Gård, mitt bland Österlens öppna landskap!

Gnalöv, Gnalövsvägen 76

Lokalyta
748 m²
Tomtarea
3 187 m²
Pris
7 900 000 kr

Välkommen till Gnalöv Gård, mitt bland Österlens öppna landskap! Platsen har anor från slutet av 1660-talet, idag en av få äkta fyrlängade gårdar i trakten. Gården har på senare år genomgått en omfattande renovering, där nuvarande ägare bland annat skapat förutsättningar för att bedriva verksamhet. Gnalöv Gård B&B är både inarbetat och omtyckt. Gården har alla moderna bekvämligheter och samtidigt slår historiens vingslag i det bevarade och genuina. Innergård med lavendel, fikonträd och vinrankor. Vitputsade fasader, synliga takbjälkar, spegeldörrar, kakelugn och kamin är några av de klassiska attributen.

Den fyrlängade gårdsformationen består i en boningslänga, en verksamhetslänga och två längor som idag rymmer oinredda log- och stalldelar. Gården passar både dig som vill flytta in och fortsätta njuta och för dig som vill förfina och utveckla. Verksamhetslängan har stora sällskapsrum, matsal med öppet kök, bibliotek och TV-rum samt fyra dubbelrum. Samtidigt är det förberett för ytterligare två dubbelrum. Därtill oinredda vindar, stall- och loglängor. Fastigheten är fiber-ansluten och har kommunalt vatten och avlopp. Verksamhetsdelen har dessutom vattenburen golvvärme från jordvärmeanläggning.

Utemiljön är alldeles underbar. Den karakteristiska innergården bjuder både på vindskydd och ett unikt mikroklimat. Här trivs magnolia, fikon, vindruvor och lavendel. I trädgården, som är uppdelad i en privat del och en del för gästerna, finner vi allt från uppvuxna träd och buskar till odlingsbäddar och rabatter. Därtill en stor pergola täckt av blåregn och en klassisk kaffegrotta. En meditativ plats i trädgården.

Gnalöv Gård hittar vi precis där vägarna från Järrestad, Gislöv och Bolshög möts. Mitt på Österlen. Ståtliga Nöbbelöv kyrka tornar upp sig i horisonten. På cykelavstånd nås havet och Simrishamn och en promenad bort ligger Karnelund med sin populära restaurang.

För mer info besök gnalovgard.se. Försäljning sker i form av en ren fastighetsöverlåtelse. I priset ingår även all maskinell utrustning och rörelseinventarier för verksamhetsdelen. Säljaren gör inget anspråk på namn eller domännamn. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information.

Visningar

Sön 18 April
Kontakta mäklaren för tidsangivelse.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Byggnad Mangårdsbyggnad

Entré till hall med plats för ytterkläder. Genom dubbla spegeldörrar når vi en rymlig och ljus matsal, med kök i öppen planlösning. Fyra fönster mot öppna fält, ståtlig kamin och vitmålade väggar och tak. I köket finns gott om förvaringsutrymmen, samtidigt som kökslösningen är social och öppen. Härifrån nås även ett stort trädäck i söder/väster-läge. I anslutning till matsalen finner vi både ett bibliotek och ett hemmakontor. Båda rummen nås genom dubbla spegeldörrar. Biblioteket skulle kunna fungera som ett ytterligare sovrum. Efter arbetsrummet når vi ett allrum, med kakelugn och ljusinsläpp i två väderstreck.

På andra sidan köket finns en hall med både entré från innergården och utgång till trädäck. I denna del av mangårdsbyggnaden finns ett rum för klädvård, ett stort badrum/tvättstuga, separat dusch/wc, sovrum och förråd. Rummet som idag används för klädvård skulle även kunna få en vägg och fungera som sovrum. Dessutom är här förberett med vatten- och avlopp för den som vill skapa en stor tvättstuga eller varför inte en spa-del. Efter ett genomgångsrum nås sovrummet, med fönster i två väderstreck. Här finns en bevarad bakugn och ett förråd, som nås både härifrån och från badrummet. Genomgångsrummet skulle kunna få en garderobsvägg för den som önskar.

Från både hall och allrum nås ett förvaringsrum och därifrån kommer vi ut till en hall mellan mangårdsbyggnaden och verksamhetslokalen. Hallen har en toalett, trappa upp till övre plan och en utgång mot verksamhetslokalen. Både toaletten och trappan är av enkel karaktär. På övre plan finner vi ett gavelsovrum med plats för dubbelsäng och ett ytterligare sovrum med plats för en eller två enkelsängar. Vidare når vi ett mycket spännande sommarrum. Vi befinner oss nu i den ståtliga frontespisen. Detta rum har synnerligen stor potential, med sin rymd, tegelvägg, synliga bjälkar och inte minst den milsvida utsikten. Efter detta rum finns ytterligare oinredd vind där bakugnens mäktiga murstock skapar karaktär. I båda dessa oinredda utrymmen är golven isolerade och förberedda för att få ytskikt.

I en liten källare, nåbar utifrån, finns varmvattenberedare.

UTRUSTNING:
Kök med klinker på golv och målade väggar. Inbyggnadsugn, spishäll (induktion), fläkt, mikrovågsugn, hel-kyl och hel-frys.

Badrum med klinker på golv och kakel på väggar. Badkar, handfat, wc, tvättmaskin, torktumlare och golvvärme.

Dusch/wc, med klinker på golv och kakel på väggar. Dusch, handfat, wc och golvvärme.

Toalett med plastmatta på golv och målade väggar. Handfat (endast kallvatten) och wc.
Byggår
1880
Boarea
253 m²
Antal rum
8 st varav 3-5 sovrum.
Grundmur
Gråsten
Grund
Torpargrund/gjutet
Stomme
Tegel/lertegel
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt/eternit
Fönster
3-glasfönster (isolerglas, samtliga 2016)
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Uppvärmning
Direkt el, luft/luft-värmepump (2019), 2 eldstäder
Renovering
Nuvarande ägare har genomfört en rad förbättringar (se bilagd frågelista), t.ex. - dusch/wc totalenovering - byte av samtliga 22 fönster - renovering av kök - installation luft/värmepump - ommålning ytskikt - ny elcentral

Energideklaration

Status
Utförd (2021-03-03)
Energiklass
E

TV och bredband

TV
Via fiber
Bredband
Fiber

Byggnad Bed & Breakfast

Verksamhetslokalen har stora fördelar!
- Den är nyligen (2010) skapad och håller hög funktionell klass.
- Har fiber, jordvärme, kommunalt va.
- De gemensamma utrymmena är väl tilltagna och det finns förberett för ytterligare två rum.
- Helt avskilt från den egna bostaden.

Entré till stort öppet utrymme, som rymmer kök, matsal och lounge. Mycket trevligt utrymme med olika rum i rummet, kamin, utgång till pergola och kaffegrotta. Härifrån nås de fyra dubbelrummen med egna dusch/wc. Rummen går alla i samma stil med betonggolv, synliga takbjälkar och vitmålade väggar och tak. Ett utrymme är förberett för att skapa två ytterligare rum. Här finns el, vatten, avlopp, slipat betonggolv och putsade väggar. Därtill finns ritning, så det som saknas är att resa innerväggar. Det finns dessutom ett separat bibliotek/tv-rum. Därtill även en handikappanpassad dusch/wc, samt pannrum/förråd. Totalt finns fyra utgångar, varav man genom en når ett kallt genomgångsrum i den f.d. logen, perfekt förvaringsutrymme. Här finns utgångar till trädgården och innergården, samt ingång till boningshuset. Dessutom finns här två kalla, men isolerade förvaringsrum.

UTRUSTNING:
Kök med betong på golv och glas på vägg. Inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll (induktion), fläkt, hel-kyl och hel-frys.

Pannrum/förråd med klinker på golv och putsade väggar. Värmepanna, varmvattenberedare, kalkavhärdningsfilter och vask.

Dusch/wc (i respektive rum, dvs. totalt 4 st) med klinker på golv och kakel på väggar. Handfat, dusch, wc och golvvärme. PAX-fläkt.

Dusch/wc (handikappanpassat) med klinker på golv och kakel på väggar. Handfat, dusch, wc och golvvärme. PAX-fläkt.
Byggår
2010
Boarea
275 m²
Antal rum
6 st varav 4
Grundmur
Gråsten
Grund
Betong
Stomme
Leca/tegel/lertegel
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt/eternit
Fönster
2-glasfönster (isoler)
Ventilation
Självdrag + PAX-fläktar i samtliga dusch/WC
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Uppvärmning
Vattenburen golv-värme från jordvärme, kamin
Renovering
Nuvarande skapade 2010 hela denna mycket funktionella verksamhetslokal. Se även bilagd frågelista.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-03-03)
Energiklass
E

TV och bredband

TV
Bredband
Fiber

Byggnad Loge

Totala golvytan uppgår till ca 220 m², varav den norra längan består av ca 60 m² fördelat på olika förrådsutrymmen. Den västra längan mäter mäktiga 24 x 6,5 m och har öppet upp i nock. Här finns portar mot både innergård och ut mot öppna fält i väster. Denna lokal har stor potential för dig som vill utöka verksamheten med yoga-studio, utställningslokal eller ytterligare uthyrningsrum. Vatten och avlopp finns framdraget på två ställen! Idag finns i detta utrymme ett isolerad förråd om ca 20 m², vilket kan nedmonteras för den som vill nyttja hela utrymmet.
Byggår
1880
Grundmur
Gråsten
Grund
Betong
Stomme
Tegel/lertegel
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Plåt/eternit
Fönster
1-glas

Kort fakta

Typ
Bostadsfastighet
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Gnalöv 5:6
Adress
Gnalövsvägen 76
Postadress
27292 Simrishamn
Område
Gnalöv
Kommun
Simrishamn
Tomtarea
3 187 m²
Pris
7 900 000 kr

Sammanställning areor

Typ
Antal
Area
Bostad
1 st
253 m²
Verksamhetslokal
1 st
275 m²
Loge
1 st
220 m²
Summa
748 m²

Tomten

INNERGÅRDEN
Mycket gynnsamt klimat med magnolia, lavendel, fikonträd som bär mycket fikon, vinranka som bär rejält med vindruvor, säsongsvariation med tulpaner, rosor, clematis, jasminbuske, kaprifol, bambu och buxborn.

GÄSTTRÄDGÅRDEN
Anlagd trädgård med en av Österlens få bevarade och renoverade kaffegrottor, pergola som ramas in med humle, murgröna, bokharabinda och blåregn, hallonsnår och flera äppelträd, syrenhäck mot vägen. En gammal blodbok och en lind, fläderbuskar med mera.

TRÄDGÅRDEN GENERELLT
En variation av träd i form körsbärsträd, rönn, ask, fläder, ek, kastanj, alm, körsbärsträd, syrener och hagtorn inramar trädgården. Rabatter med rosor, höstanemon, pioner, jätteverbena, stäppsalvia och bambu. Plommonträd och odlingsbäddar med jordgubbar, jordärtskockor och säsongsvarierande grönsaker. Med bästa solläge i sydväst finns ett stort trädäck, som hör till den privata delen av trädgården, vilken också är omgärdad av ett staket.

Bilplats

Några privata parkeringsplatser finns framför gården och fler går att angöra på ett naturligt sätt väster om gårdsbyggnaden.

Stor gästparkering finns sydost om gårdsbyggnaden, med plats för ca 10 bilar. Denna del arrenderas av bonden som äger åkermarken intill. Arrendeavgifter uppgår till 1770 kr (år 2020 och är indexerad).

Taxeringsvärden

Typkod
325, Hyreshusenhet, lokaler
Taxeringsår
2019
Hyreshusmark för lokaler
180 000 kr
Hyreshusbyggnad för lokaler
330 000 kr (2012)
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Småhusmark
563 000 kr
Småhusbyggnad
1 110 000 kr (1956)

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Avtalsservitut: Ytjordvärmekollektor, 1291IM-10/36512.1