gratis värdering

Blå Huset i Borrby - fastigheten med allt!

Borrby, Köpmangatan 6

Lokalyta
640 m²
Tomtarea
3 537 m²

Välkommen till Blå Huset i Borrby, en mycket spännande fastighet för dig som vill förverkliga drömmen om Österlen! Här finns sannerligen goda möjligheter för dig som vill både bo och verka. Enligt kyrkoböckerna så etablerades här så tidigt som 1859 företagsverksamhet. Sedan dess har det i byggnaderna funnits lanthandel, järnhandel, köttaffär, bank, bygghandel, lampbutik och bar. I början av 2000-talet skapades en visningsträdgård, som idag utgör en stor potential.

Vi finner en härlig bostadsdel, två butiker, ett kafé, tre B&B-rum, stora förrådsbyggnader och en smått magisk trädgårdsmiljö. Som ny ägare väljer du givetvis själv hur du vill nyttja fastigheten. Här har du möjlighet att ”landa springande”, då Blå Huset som destination är inarbetat sedan nästan 20 år. Ett bevis på det lyckade konceptet är att Magasin Skåne 2014 utsåg Blå Huset B&B till "Årets Övernattning". Byggnaderna med dess privata och kommersiella ytor, den parkliknande trädgården och den väl tilltagna parkeringen lever i symbios och fyller sin funktion. Samtidigt är utvecklingsmöjligheterna enorma – här sätter fantasin dina gränser! Byggnaderna är i gott skick och har både vattenburen värme och fiber.

Byn lever upp till sin slogan ”Borrby – Österlens hjärta” och passeras på resenärens väg från Köpenhamn/Malmö/Ystad via Karl-Fredrik på Eklaholm och på färden mot Simrishamn och vidare till Mandelmanns trädgårdar. Kollektivtrafiken är god och med cykel nås de kritvita stränderna. Borrby är ett levande samhälle med förskola/skola, apotek, närvård, livsmedelsaffär, biograf, små butiker och restauranger.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/