Dela på Facebook gratis värdering

Restaurang Eva på Torget

Kivik, Torget i Kivik/Västanvägen

Lokalyta
100 m²
Tomtarea
677 m²
Pris
3 450 000 kr

Välkommen till Österlen, Kivik och restaurang Eva på Torget! Denna inarbetade rörelse drivs som en familjerestaurang, med fokus på kvalitet i både service och mat. Restaurangbyggnaden, som krögarparet skapade från grunden så sent som 2010, har allt man kan önska. Både funktionellt och för ögat. Vi finner en ljus och välkomnande matsal med öppet upp i nock och stora öppningsbara glaspartier. Matsalen kompletteras med en skyddad utedel under tak och en rejäl uteservering. Därtill ett välutrustat kök med gott om både kylar och förvaringsutrymmen.

Nuvarande ägare driver verksamheten under sommarhalvåret och har endast kvällsöppet. Extra uppskattade är de återkommande tema-kvällarna, med t.ex. vin- och champagneprovningar. Restaurangen passar utmärkt för dig som vill förverkliga dina drömmar på liknande vis och ha en rejäl ledighet vintertid. Vill du istället växla upp, så finns en stor potential i att utöka med lunch eller generösare öppettider. Eller varför inte catering? Även den arrenderade marken bjuder på ytterligare möjligheter och det finns gott om parkeringsplatser.

I priset ingår all maskinell utrustning och rörelseinventarier. Säljaren gör inget anspråk på namn eller domännamn. Kontakta ansvarig fastighetsmäklaren för detaljerad information.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Byggnad Restaurangbyggnad

Entré via uteserveringen till en ljus och härlig matsal med öppet upp i nock, spottar och stora öppningsbara glaspartier längs hela långsidan. Vi finner även en liten bardel från vilken fyra vinkylar finns att beskåda. I anslutningen till matsalen finns även plats att hänga ytterkläder, ett förråd och en mycket trevlig och helkaklad gäst-toalett. Från matsalen nås även en ytterligare matsal, som är belägen utomhus, men som har glasväggar och tak samt infravärme. Perfekt för sommar, höst och vår!

Därtill finns ett fullt utrustat kök med gott om moderna kylar/frysar, torrförråd, disk och personaltoalett. Tillgängligt både utifrån och från restaurangen finns ett större kallförråd.
Byggår
2010
Boarea
100 m²
Grundmur
Betong
Grund
Betong
Stomme
Tegel/leca
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts/trä
Tak
Plåt
Fönster
2-glasfönster (isoler)
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
2 st luft/luft-pumpar

Energideklaration

Status
Beställd

TV och bredband

TV
Bredband
Via ADSL.

Kort fakta

Typ
Hotell/Restaurang
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Byggnad på del av Simrishamn Mellby 3:121
Adress
Torget i Kivik/Västanvägen
Postadress
277 30 Kivik
Område
Kivik
Kommun
Simrishamn
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren
Tomtarea
677 m²
Pris
3 450 000 kr

Sammanställning areor

Typ
Antal
Area
Butiker
1 st
100 m²
Summa
100 m²

Övrigt

Krögarparet skapade 2010 denna restaurangbyggnad från grunden och 2012 expanderade man med en extra matsal i form av en skyddad utedel under tak. Se bilagd frågelista för detaljer.

Marken arrenderas av Simrishamns kommun. Arrendet löper med 1 år i taget och med 8 månaders uppsägningstid. Nuvarande arrendeavgift är 25 200 kr (baserad på konsumentprisindex). Disponibel mark är 345 m² som avser marken där byggnaden är belägen, 3 parkeringsplatser, samt ytterligare 332 m² gräsytor (se bilagd skiss).

Den angivna arean om 100 m² avser lokalyta. Någon formell mätning av byggnadernas areor är inte gjord och som köpare uppmanas du, i det fall det är avgörande för köpet, att själv låta mäta upp byggnaderna inför köpet.

Verksamheten har alla tillstånd som krävs för att bedriva den verksamhet som ägarna idag bedriver, dvs. restaurangverksamhet. Energideklaration, OVK-kontroll, brandskyddsdokumentation, kontroll från Miljöförbundet etc.

I priset ingår all maskinell utrustning och rörelseinventarier. Säljaren gör inget anspråk på namn eller domännamn. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information.