gratis värdering

Ragnar Pers kulturgård

Gärsnäs, Malmövägen 70

Lokalyta
880 m²
Tomtarea
4 100 m²

Det finns en oändlig mängd artiklar skrivna om Joloms gårdar i Gärsnäs. Det är inte lätt att beskriva känslor och intryck efter att Rolf Jolom gjort entré i ens fastightsmäklarliv. Den rikskände journalisten Tom Alandh summerar det hela: ”Det händer något märkligt och starkt i Gärsnäs – som på sitt sätt berör livet lika starkt. Man åker därifrån uppfylld av en påtaglig känsla av att världen blivit större. Gränsen mot universum har flyttats ut i oändligheten. Var finns så starka krafter för övrigt i samhället? Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin upplevt något liknande. Han är unik Rolf Jolom.”

Familjen Jolom har under många decennier varit en aktiv del av Österlens kulturliv – åt att förvandla gamla gårdar till fantasifulla och symbolladdade rum har Jolom ägnat hela sitt liv. Det väletablerade RagnarPers är en utställningslokal om ca 650 m² som fascinerat många besökare under konstrundan i samband med påsk. Artister, poeter, författare, sångare, musiker, dansare och konstnärer från hela världen har bidragit i något av de ca 1 000 evenemang som arrangerats. Lokalen är godkänd för 800 personer. I denna verksamhetslokal med en takhöjd på upp till sju meter och massa takfönster, finns även två enorma kakelugnar. Den f.d. bostadslängan har sedan flera decennier en förskola som hyresgäst, vilket ger en stabil inkomst även då inte utställningar äger rum. Trädgård ritad av T Nordströms Arkitekter och gott om parkeringsmöjligheter och extra byggnader. Gärsnäs har ett mycket kommersiellt läge på Österlen och har som en av få orter tåg- och bussförbindelse med Malmö/Lund. Är 2000 fick RagnarPers Simrishamns kommuns arkitekturpris!

Det vattenburna värmesystemet har nyligen kompletterats med solceller, vilket ger väldigt effektiva driftskostnader! Fiber finns.

Vad är din bostad värd?

boka gratis värdering

Vad är ditt boende värt? Oavsett om du bara är nyfiken eller går i säljtankar. Välkommen att kontakta oss för en gratis värdering. En fastighetsmäklare, från något av våra kontor på Österlen eller i Ystad, besöker dig för att uppskatta värdet.
Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/