Dela på Facebook gratis värdering

Aurora Bed & Breakfast

Simrishamn, Sjukhusvägen 2

Lokalyta
440 m²
Tomtarea
1 479 m²
Pris
5 950 000 kr

Nu har du möjlighet att förvärva ett inarbetat och fungerande koncept på Österlen, nämligen Aurora Bed & Breakfast! Här finner vi 13 sovrum och totalt 30-32 uthyrningsbara bäddar, frukostmatsal och flera gemensamma utrymmen. Gästerna kan njuta av trevliga rum med platt-TV och Wifi via fiber, en enhetlig stil och helkaklade dusch/wc med golvvärme. Med det centrala läget har gästerna gångavstånd till restauranger och centrum, tåg, hamn och allt vad staden erbjuder. Aurora har bra parkeringsmöjligheter och området är väldigt tyst och lugnt.

Det funktionella skicket är väldigt gott! Under åren 2002-2003 skapades verksamheten genom en omfattande renovering och ombyggnad. Konceptet är lönsamt och mycket väl fungerande med alla tillstånd iordning, t.ex. brandskydd. Fin omsättning och vattenburet värmesystem från fjärrvärme ger effektiv drift. Verksamheten har under många år förfinats och effektiviserats, med bl.a. centradammsugare och låssystem som möjliggör för gästerna att själva checka in. Verksamheten bedrivs idag året runt, men med tonvikt på perioden april till september. Ytterligare potential finns! En stor del av vinden, som har havsutsikt, är oinredd och dessutom medger detaljplanen både en tillbyggnad i öster och takkupor/takfönster.

Passande nog är Aurora morgonrodnadens gudinna i den romerska mytologin. På grekiska heter hon Eos. Hon har till uppgift att varje morgon öppna österns portar så att solens vagn kan komma fram. Skyddat från både vind och insyn kan gästerna njuta av sin frukost på den stora terrassen. Trädgården är lummig och trevligt anlagd. Här finns biluppställningsplats och trädgårdsentréer från tre väderstreck.

Simrishamn med alla sina restauranger och egen strand ligger centralt på Österlen och är en perfekt startpunkt för utflykter i regionen.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för detaljerad information och för att boka visning.

Visningar

Kontakta mäklaren för visning.

Budgivning

Lägga bud? Kontakta ansvarig mäklare.

Marcus Ekström
Marcus Ekström
Ansvarig mäklare
/

Byggnad Huvudbyggnad

MARKPLAN

Reception och kontor:
Välkomnande entré till reception/hall och med kontor i direkt anslutning. Från reception/hall finns trappa till souterrängplan och vind. Dessutom städförråd med vask.

Kök och matsal:
Öppet och trevligt kök och frukostmatsal med fint ljusinsläpp och köksö. Kompletterande bord finns i korridoren. Sommartid nyttjas det stora trädäcket i trädgården.

Rum 1, 2 och 3:
Rum med helkaklat dusch/WC, handdukstork och golvvärme. Rum 1 har dubbelsäng, medan rum 2 och 3 har två separata sängar vardera.

Rum 4 och 5:
Rummen delar på duschrum och separat toalett precis utanför rummen. Dubbelsäng i båda rummen.

Rum 6 och 7:
Rummen delar på badrum med dusch, handfat och WC precis utanför rummen. Rum 6 har dubbelsäng (140 cm) och rum 7 har dubbelsäng plus en enkelsäng.

SOUTERRÄNG-PLAN

Entré och allrum:
Ingång från trädgårdssidan till möblerbar hall med pentry. I andra sidan av detta plan finns ett gemensamt allrum. Dessutom trapphus upp till övre plan och ett förråd med tvättmaskin, varmvattenberedare och avhärdningsfilter.

Rum 8
Trebäddsrum med egen toalett på rummet. Duschar finns i korridoren.

Rum 9,10,11 och 14:
Dubbelrum med egen toalett på rummet. Duschar finns i korridoren.

Rum 12:
Familjerum med dubbelsäng och våningssäng. Toalett på rummet. Duschar finns i korridoren.

ÖVRE PLAN

Konferensrum:
Konferensrum med två takfönster och ett rejält gavelfönster. Rummet används som gemensamt allrum i det fall ingen konferens pågår.

Oinredd vind:
Stor oinredd vind tillgänglig både från konferensrummet och från trappa som kommer upp från huvudentrén. Två synliga murstockar, som idag nyttjas för ventilationssystemet. Totala golvytan uppgår till ca 165 m² (över 200 m² golvyta finns att disponera för den som vill använda även konferensrummet i en ombyggnad av detta övre plan).
Byggår
1965
Boarea
440 m²
Antal rum
15 st varav 13
Grund
Betong
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Fasad
Puts/tegel
Tak
Lertegel
Fönster
Huvudsakligen 2-glas (enstaka 3-isolerglas)
Ventilation
Mekanisk (OVK finns)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Vattenburen värme från fjärrvärme
Övrigt
Centraldammsugare
Renovering
Nuvarande ägare gjorde under åren 2002-2003 en fullständig ombyggnad enligt alla normer och bestämmelser för att kunna bedriva nuvarande verksamhet. Därefter ytterligare förbättringar och kontinuerligt underhåll. Se detaljer i bilagd frågelista.

Energideklaration

Status
Ej utförd

TV och bredband

TV
Fiber
Bredband
Fiber

Kort fakta

Typ
Bostadsfastighet
Upplåtelseform
Äganderätt
Fast.beteckning
Solrosen 16
Adress
Sjukhusvägen 2
Postadress
27232 Simrishamn
Område
Simrishamn
Kommun
Simrishamn
Areakälla
Areauppgifter enligt säljaren (avser lokalyta)
Tomtarea
1 479 m²
Pris
5 950 000 kr

Sammanställning areor

Typ
Antal
Area
Huvudbyggnad
1 st
440 m²
Summa
440 m²

Tomten

Tomtarea 1 479 m² (friköpt). Välplanerad och lummig trädgård med gräsytor, gångar, ett stort trädäck och uppställningsplats för bilar.

Bilplats

Biluppställningsplats finns på fastigheten. I övrigt fri gatuparkeringen i staden.

Taxeringsvärden

Typkod
322, Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad
Taxeringsår
2019
Hyreshusmark för lokaler
528 000 kr
Hyreshusbyggnad för lokaler
950 000 kr (1965)

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan Vattenskyddsområde
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 1291-1617.4
Last: Officialservitut Avlopp, 1291-1617.1
Last: Officialservitut Avlopp, 1291-1617.2
Last: Officialservitut Avlopp, 1291-1617.3
Last: Officialservitut Utrymme, 1291-1617.5
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Simrishamn Solrosen GA:1

Övrigt

Notera att fastigheten säljes i ett aktiebolag, dvs. genom en överlåtelse av aktier. I detta köp ingår utöver fastigheten både goodwill och samtliga inventarier. Kontakta fastighetsmäklaren för mer information gällande finansiell status och processen kring affärsöverlåtelsen.

Köparen uppmanas att, i det fall denne finner det avgörande för köpet, själv genomföra en uppmätning av fastighetens areor.