Simrishamn 0414-146 40 | Ystad 0411-211 750 | Tomelilla 0417-773 900
­

En jordnära mästerkock

Långt borta från storstadsstressen kan Isabella Morrone äntligen laga jordnära och enkel mat, precis som hon själv vill ha den. Men det krävde en omväg runt Italien för att hon skulle hitta hem på Österlen. För Isabella Morrone handlar matlagning om så mycket mer än att mätta hungriga magar. Det är lite [...]

Isabella Morrone om varför du inte ska skära din spagetti

– Spagettin är formad på ett visst sätt av en anledning. Meningen är att den ska fånga upp såsen på bästa sätt. Du ska rulla upp den och så ska såsen fastna emellan. Om du skär får du inte upp den. Då blir det helt meningslöst och du skulle ha kunnat äta kort [...]

Isabella Morrone om ridningens betydelse

– Jag har ridit i 25 år och rider fortfarande varje dag. Om jag inte får komma till stallet blir jag på dåligt humör. Det är en viktig grej för mig att få träna och släppa tankarna på allt annat. Ridning är olika för olika personer. För mig handlar det om att prestationen [...]

Isabella Morrone om sin matfilosofi

– Jag är en kock som lagar mat från hjärtat. Visst, det låter töntigt att säga, men det är verkligen så. Min kompis Rebecka brukar skratta jättemycket åt mig när jag berättar om mina menyer. Jag går in så i detalj, får en annan röst, en annan blick och svävar liksom nästan bort. [...]

En lekfull tolkning av Italien

Med en okonventionell fast kärleksfull inställning till det italienska köket flyttade Per Söderberg, Tilde Möller och Pär Extor för ett par år sedan in en liten bit av Österlen på Malmö saluhall och uppkallade restaurangen efter sin hemby. Där, på pizzerian Hedvigsdal, får de än i dag utlopp för sina galna pizzafantasier. [...]

Design för glädje och sinnesro

Maria Engströms ambition har alltid varit att göra Reunion home & friends till något mer än bara en butik. Det är också ett kafé och en mötesplats, en fristad som erbjuder stillhet och återhämtning. Det ska vara lite som att kliva in i en annan värld. Denna reträtt från den brusande tillvaron [...]

Loa Falkman – mångkonstnär med glimten i ögat

Med ett öga för detaljer, en näsa för humor och framför allt en gudabenådad röst har Loa Falkman tagit plats i den svenska folksjälen. Men lisan för den egna själen har han funnit bland Österlens öppna vidder. Hovsångaren Loa Falkman är den förste att erkänna det: det ska mycket till för att [...]

Loa Falkman om sin senaste roll i ”Mozart vs Salieri”

– Vi gör två operor i en. Folkoperan i Stockholm har satt samman Nikolaj Rimskij-Korsakovs ”Mozart och Salieri” med ett stycke av Salieri själv, ”Prima musica e poi le parole”. Jag spelar rollen som Salieri och vi går in och ut ur styckena. Det är en allmänmänsklig touch på hela grejen, om någon som [...]

Loa Falkman om att åldras i yrket

– Normalt sett slutar folk att sjunga vid 60 års ålder. Men jag fyllde ju sjuttio nyligen och vågar påstå att jag fortfarande utvecklas. En sak är att kunna det teoretiskt. Sedan ska det appliceras på en själv också. Det är först de senaste tio åren som jag har känt att jag verkligen [...]

Loa Falkman om att våga säga upp sig från en fast anställning

– Våren 1990 sa jag upp mig från Kungliga Teatern. Det gav mig en karriär och ett liv. Så av ont kommer gott. Det låter kanske lite hurtigt, men det är faktiskt så. Rosy väntade vår yngste son Jacob då men hade inga invändningar. När familjeförsörjaren plötsligt sa upp sig bemötte hon det [...]