Apotekarns, en plats för det goda livet

Här möter jag Carolina, inredare och delägare till ett av Österlens absoluta besöksmål. Vi sitter och dricker kaffe på innergården, bland vackra krukor och färgstarka utemöbler gjorda av smide och mosaik. Apotekarns är en solig, färgstark och lättsam plats som visar det goda livet. Det ska kännas vackert, inspirerande och gott att vara här.

– Folk ska njuta, säger Carolina när jag frågar henne vad Apotekarnas betyder för henne.

Ja, visst är det så. Det fullkomligt sjuder av liv, färg och växtkraft. Det är inte tillrätta-

lagt, utan det känns spontant, föränderligt och inbjudande. En känsla av Medelhav.

Besökarna kommer från hela Sverige, ofta är det semesterfirare som hälsar på och som troget har gillat och kommenterat det vackra som läggs ut via sociala medier. På Instagram är Apotekarns stora med sina 10 000 följare.

Det är en fantastisk skara människor. Carolina berättat att hon älskar Österlen och att hon vill dela med sig av upplevelsen till alla. På det viset är Instagram ett riktigt bra sätt att ge möjlighet till att i bilder förmedla känslan vidare. Carolina är den som sköter den dagliga driften i både butik, trädgård och sociala medier. Hon berättar hur noga det är att bemöta följarna med personliga kommenterar och hejar-rop när de kommer för att hälsa på i den verkliga världen. Att inredning är stort på Instagram vet många. Men Carolina tycker att det finns ett hål att fylla – nämligen bristen på färg – det saknas färg i hemmen!

Fler och fler lokalbor hittar till butiken och Apotekarns värdesätter verkligen att det blivit ett självklart val för många att handla sina presenter och inredningsdetaljer i Simrishamns egna medelhavsbutik. Resten av teamet bakom Apotekarns är förutom Carolinas man Martin, även Jacob Steen och de båda makarna Frida och Henrik Holmsten som också verkar under namnet Inspiranda. Det är ett dynamiskt samspel dem emellan och på den stora gården som Inspiranda huserar i, förvaras också alla de vackra, rustika vintagemöbler, som Carolina valt ut med omsorg på sina resor till Indien.

Butiken fungerar som en scen, som ständigt är i förändring. Innergården är full av växter, husen är målade i sprakande färger och Gårdens café och vedugn intill, känns inbjudande att stiga in i efter besöket på Apotekarns. Det är en upplevelse som ger mersmak och en längtan efter sommardofter och ljumma kvällar. En längtan efter Österlen och det goda livet.TEXT: Johan Bentzel | FOTO: Rebecca Wallin Photography

Föregående artikel: Ranelid om ”ranelidskan”
Nästa artikel: Vinden har vänt för YIF Fotboll